Antonius Cabernet sauvignon

suho vino polnega okusa. Dozorelo, bogato, sočno, z zaokroženimi tanini. Kompleksno in robustno vino.

suho vino polnega okusa. Dozorelo, bogato, sočno, z zaokroženimi tanini. Kompleksno in robustno vino.

Letnik

2014

Sorta

100% Cabernet Sauvignon

Tehnologija pridelave

Ročno obrano grozdje, čez noč ohlajeno. Prebirano grozdje na prebiralni mizi, brez
drozganja gre v lesene vinifikatorje na fermentacijo pri temperaturah med 25 in 30°C za obdobje 2-3 tednov. Po
prešanju vino zori par mesecev na odmrlih kvasovkah, kjer tudi zaključi biološki razkis. Za tem gre vino na
zorenje v nove sode sode/barike 350L in 225L iz francoskega hrasta za obdobje 24 mesecev.

Barva

globoko rubinasto rdeča z notami vijolične

Vonj

dozorele arome, ki spominjajo na poper, kavo, čokolado, s pridihom marmelade, usnja.

Okus

Srgaše, Hrib (200-250m nadmorske višine)

Vinograd

Srgaše, Hrib (200-250m nadmorske višine)

Tla

flišnato, ilovnata, peščena, lapor

Starost vinogradov

20-30 let

Gostota sadnje

4.000 trt/Ha

Način vzgoje

enojni Guyot

Obremenitev

1-1,5kg/trto

Doprinos

40 HL/Ha

Čas trgatve

Oktober 2014

Filtracija

Ne

Stekleničenje

Junij 2017

Analitski podatki

-alkohol %by vol.: 14,5
-sladkor g/l: 1,3
-skupne kisline g/l: 5,3
-ph: 3,7