Malvazija

Srednje polno suho vino. Sočna kislina z izraženo sadnostjo in zaznavami oreščkov v pookusu.srednje polno suho vino. Sočna kislina z izraženo sadnostjo in zaznavami oreščkov v pookusu. bbbbb

Srednje polno suho vino. Sočna kislina z izraženo sadnostjo in zaznavami oreščkov v pookusu.srednje polno suho vino. Sočna kislina z izraženo sadnostjo in zaznavami oreščkov v pookusu.

Letnik

2018

Sorta

100% malvazija

Tehnologija pridelave

Ročno obrano grozdje v razmahu desetih dni. Čez noč ohlajeno grozdje, razpecljano,
zdrozgano in hladno macerirano par ur. Po prešanju je sok zbistren s pomočjo hlajenja in usedanja. Bister mošt
je bil pretočen in fermentiral v inoks cisternah na temperturah 8 do 20°C. Mošti iz vsakega vinograda so
vinificirani ločeno. Del mošta je fermentiral in zorel v rabljenih barik sodih iz Francoskega hrasta. Vino je zorelo
na odmrlih kvasovkah brez žvepla štiri mesece. Vino je bilo nato kupažirano in pripravljeno na stekleničenje.

Barva

svetlo zlato rumena

Vonj

srednje izražena aroma, ki spominja na bele in rumene cvetove z notami tropskega in koščičastega sadja

Okus

srednje polno suho vino. Sočna kislina z izraženo sadnostjo in zaznavami oreščkov v pookusu.

Vinograd

Poljane, Hrib, Sergaše (200-280m nadmorske višine)

Tla

flišnato, ilovnata, peščena, lapor

Starost vinogradov

25 let

Gostota sadnje

4.000 trt/Ha

Način vzgoje

enojni in dvojni Guyot

Obremenitev

1,5 kg/trto

Doprinos

45 HL/Ha

Čas trgatve

September 2018

Filtracija

Da

Stekleničenje

Februar 2019

Analitski podatki

-alkohol %by vol.: 13,5
-sladkor g/l: 1,7
-skupne kisline g/l: 4,7
-ph: 3,51